Psychotherapie in de praktijk

Werkwijze psychotherapie

We weten dat de stap naar hulpverlening soms niet makkelijk is om te zetten.
Als je ons contacteert (telefonisch bij één van de therapeuten of via het aanmeldingsformulier), organiseren we eerst een verkennend gesprek waarin we samen bekijken waarmee en hoe we je kunnen helpen.
Daarna kiezen we samen de therapeut en werkwijze waar jij je het best bij voelt. Gezien de verschillende specialisaties van onze therapeuten heeft ieder van ons immers zijn/haar eigen manier van werken.

Hoe lang de therapie duurt, is niet op voorhand te voorspellen. We streven naar een begeleiding op maat: zo kort als mogelijk, zo diepgaand als nodig. Ook de frequentie (wekelijks, tweewekelijks, ...) van de sessies hangt af van jouw behoeften en evolueert vaak tijdens de duur van de begeleiding.Samen met je therapeut kies je wat voor jou het beste werkt.

Een vraag, bedenking of bijkomende informatie nodig, aarzel niet onze psychotherapeuten te contacteren.

Sessieduur

  • Individuele sessie: 50 min
  • Sessie relatietherapie, gezinstherapie: 60 min

Tarieven

  • Individuele therapie: 60 euro
  • Relatietherapie, gezinstherapie: 70 euro

Ziekenfondsen & terugbetaling

Sommige ziekenfondsen voorzien een beperkte terugbetaling. Ook bepaalde verzekeringspolissen dekken sommige kosten. Je steekt best je licht op bij deze instanties om de nodige documenten op te vragen. Breng deze documenten gerust mee, we overlopen ze graag samen met jou.

Op deze website kan je alvast meer info terugvinden. 

Samenwerking met andere hulpverlening?

Als je dat wenst, lichten we je dokter of andere hulpverleners in over onze samenwerking. Dat doen we echter alleen op uitdrukkelijk en schriftelijk verzoek. Wij zijn immers gebonden aan het beroepsgeheim. Dat betekent dat niets met anderen wordt besproken, tenzij jij daar expliciet toelating voor geeft.