Welkom bij Dianthus

Dianthus is...

... een groepspraktijk voor psychotherapie, gevestigd in Waasmunster bij Sint-Niklaas (tussen Gent en Antwerpen).
... de wetenschappelijke plantennaam voor een anjer, symbool voor hoe psychotherapie kan zijn: kwetsbaar en tegelijk krachtig en mooi.


Ons team

Ons team bestaat uit gediplomeerde psychotherapeuten die vanuit verschillende invalshoeken oplossingen zoeken voor de meest uiteenlopende psychische en relationele moeilijkheden. Waar je ook mee worstelt, we bekijken samen met jou wie van onze therapeuten het meest geschikt is om met jou verder op weg te gaan.

Onze groepspraktijk heeft bovendien als voordeel dat we op regelmatige basis beroep kunnen doen op elkaars expertise via intervisies en onderling overleg.

Waarvoor kan je bij onze groepspraktijk terecht?

In de loop der jaren bouwden we ervaring op m.b.t. de meest uiteenlopende klachten. Je kan beroep doen op onze psychotherapeuten voor alle klachten die kinderen en jongeren, koppels, gezinnen of volwassenen kunnen ervaren.

Wij zijn geschoolde (gespreks)therapeuten, maar geen dokters of psychiaters. Dit betekent dat wij geen medicatie kunnen voorschrijven. Vanzelfsprekend verwijzen we je wel door naar een voor jou geschikte arts als dat jou verder zou helpen.

 

Nieuwtjes

29/05/2020

Beste cliënten,
Beste collega's en verwijzers, 

Met heel veel spijt in het hart neem ik afscheid van Dianthus. Het aangaan van een nieuwe uitdaging viel niet meer te combineren met mijn werk binnen de praktijk, waardoor ik genoodzaakt ben mijn activiteiten hier stop te zetten. 

Gedurende 4 jaar heb ik hier heel graag gewerkt. Ik wil dan ook mijn collega's bedanken voor de fijne samenwerking en mijn cliënten voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven. Ik ben dankbaar dat ik samen met jullie op pad ben mogen gaan.

Ik wens iedereen het beste!

Hartelijke groeten, 
Nienke

07/05/2020

Beste cliënten,

Graag willen we u melden dat ook Groepspraktijk Dianthus mee evolueert met de versoepeling van de maatregelen. Er kunnen stelselmatig meer face to face gesprekken doorgaan, alsook blijft het aanbod van online sessies bestaan. In samenspraak met de therapeut kan er bekeken worden wat het best voor u past.

Hierbij houden we rekening met de verwachtingen van de overheid om dit op een zo veilig mogelijke manier te organiseren. Om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verzoeken wij u om volgende preventieve maatregelen na te leven:

  • Kom stipt op het afgesproken uur naar Dianthus. Indien u toch vroeger bent, wacht bij voorkeur buiten of eventueel in uw wagen.
  • Maak zo min mogelijk gebruik van de wachtzaal. Indien u toch mensen moet kruisen, hou dan ten alle tijde voldoende afstand van elkaar, 1m50.
  • Zoals de overheid het verwacht adviseren we het gebruik van een mondmasker of sjaal als de afstand van 1m50 niet behouden kan worden. Tijdens de gesprekken kunnen we voldoende afstand behouden en is een mondmasker niet noodzakelijk.
  • Wij nemen voldoende tijd tussen afspraken om de lokalen te verluchten en te ontsmetten.

Tot slot: blijf thuis indien u verkouden bent of ziektesymptomen vertoont! Verwittig tijdig uw therapeut om de afspraak te verplaatsen of eventueel digitaal te laten doorgaan.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Aarzel niet ons te contacteren bij onduidelijkheden of vragen.


Vriendelijke groeten,
het Dianthus-team